About Image

За нас

Почетна / За Нас

За проектот

Советодавниот сервис за права на млади е информативна и едукативна платформа која цели да ги запознае младите со нивните права и обврски во општеството, да споделува информации од области кои се од младински интерес и да дава упатства и насоки за решавање на дел од средношколските, студентските и младинските прашања, дилеми и проблеми.

На оваа страница младите ќе можат да се обратат преку платформата „Постави прашање“ и директно да побараат одговор од проектниот тим или да пронајдат совет и решение за своето прашање низ веќе објавените одговори на самата страница.

Советодавен сервис за права на млади е креиран од Младински образовен форум во 2014 година, со поддршка од Амбасадата на САД во Скопје, а подоцна е поддржан и од Проектот на УСАИД за граѓанско општество и Фондацијата Отворено општество Македонија. Страницата е редизајнирана и објавена во нова форма во 2018 година, преку Проектот за младинско изразување поддржан од Европската Унија.

*Оваа содржина е финансирана од Европската Унија во рамките на Проектот за младинско изразување. За објавените содржини е одговорен Младински образовен форум и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

img
                            img
 
img
img