About Image

Прашања и Одговори

Почетна / Прашања и Одговори

Дали вонреден студент може предвреме да ги заврши студиите?


Прашање

Дали вонреден студент може предвреме да ги заврши студиите?


Одговор

Секој факултет различно го регулира овој дел од студирање, на некои факултети дозволено е на успешните студенти (со просек над 8,5) да запишат предмети во еден семестар со повеќе кредити од дозволениот лимит. Конкретно за вашиот факултет, најдобро е да се обратите до студентски прашања како би ви ги дале точните критериуми за напредување на студентите.